2020-09-22 - Kunst & Cultuur brielle - Header educatie .jpg

NieuwsReactie met CV op "CCVO laat Briels erfgoed herleven!":

Velden met (*) zijn verplicht.
CCVO laat Briels erfgoed herleven!
(*):
(*):
(*):
:
(*):

CCVO laat Briels erfgoed herleven!


Van maandag 26 tot en met woensdag 28 juni werkten de eersteklassers van PENTA College CSG Bahûrim aan het erfgoedproject ‘Brielle, stad van vroeger’. Verdeeld over drie dagen vonden er verschillende activiteiten plaats in het teken van de vroegere stad. Dit project is een pilot van de Culturele Commissie Voortgezet Onderwijs (CCVO) Brielle, in samenwerking met PENTA College CSG Bahûrim  en De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel.

Hoe zag onze stad er in vroegere tijden uit? Waar deden mensen hun boodschappen? Gingen kinderen ook naar school? En wat aten ze in die tijd?

In Brielle zijn nog veel sporen van historie te vinden. Afgelopen maandag gingen de leerlingen uit de eerste klassen van PENTA College CSG Bahûrim in groepjes Brielle in om foto’s te maken van gebouwen, locaties, situaties, etc. waarin het verleden doorklinkt. Dit werd vervolgens vergeleken met de huidige situatie. Dit kan om de functie van een gebouw gaan, bijvoorbeeld de gevangenis van vroeger waar nu het historisch museum in huist, maar ook bijvoorbeeld de waterpomp vroeger en de waterleiding nu.

Op dinsdag 27 juni gingen de leerlingen hier verder mee aan de slag. Van één locatie werden per groepje twee schoolplaten gemaakt. Eén van de huidige situatie, één van de situatie uit het verleden. Op woensdag 28 juni bekeken zij in BREStheater de film ‘A Knight’s Tale’.


Tentoonstelling

Na afloop werden de schoolplaten tentoongesteld in de Catharijnekerk, waar de leerlingen na afloop van de film hun eigen werk konden bekijken. De platen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Mirjam Stolk (Stichting Kunst en Cultuur Brielle), Marijke Holtrop (De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel) en Robert Jansen (1 april vereniging). Om 15.30 uur werden de winnaars bekend gemaakt door Robert Jansen

Het doel van dit pilotproject is om lokale instellingen met elkaar te laten samenwerken om gezamenlijk een aanbod te creëren voor het Cultuurmenu met een regionale uitstraling.
Pagina terug