header.jpg

Nieuws
7 September 2018

Vandaag is het Open Monumenten Klassendag in Brielle ! De kinderen van de groepen 7 van het basisonderwijs in de Gemeente Brielle bezoeken historische locaties in onze binnenstad en doen daar leuke activiteiten.


Afgelopen maandag werd het nieuwe jaarboekje van de Culturele Commissie Primair Onderwijs Brielle gepresenteerd aan scholen, instellingen en de wethouder van cultuur, Wilbert Borgonjen.

Het doel van de CCPO is dat elke leerling (± 1450 leerlingen in Brielle) minimaal twee maal in zijn of haar basisschooltijd in aanraking komt met alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur. Zo worden jaarlijks nieuwe voorstellingen en activiteiten van het Kunstgebouw (KijkKunst en DoeKunst) ingekocht en kinderen komen in aanraking met het erfgoed om hen heen: de scholen kunnen met hun klassen naar o.a. korenmolen ’t Vliegend Hert, het museum, de Brielse oudheidkamer of naar boerderij Esterenburg.

Dit jaar is er dus voor het eerst van dit uitgebreide programma een handzaam jaarboekje gemaakt en uitgereikt aan alle belanghebbenden: scholen, aanbieders en gemeente. Hierin staat, naast het programma van dit schooljaar, een duidelijke uitleg over wat de CCPO precies doet, een lijst van alle contactpersonen (scholen en aanbieders) en de regels met betrekking tot het bezoek van het theater.

Bekijk hier het Jaarboekje digitaal.
Tips en ideeën voor het boekje van volgend jaar worden op prijs gesteld!
Twitter 10/10/2017

Piepjonge archeologen uit groep 1/2 van OBS 't Want Zwartewaal volgden archeologieprogramma "Schatgraven"Professor Erik Scherder laat in dit minicollege zien dat kijken naar kunst de hersenen van kinderen in beweging zet:

Hoe kijken naar kunst werkt from Kunstgebouw on Vimeo.
Van maandag 26 tot en met woensdag 28 juni werkten de eersteklassers van PENTA College CSG Bahûrim aan het erfgoedproject ‘Brielle, stad van vroeger’. Verdeeld over drie dagen vonden er verschillende activiteiten plaats in het teken van de vroegere stad. Dit project is een pilot van de Culturele Commissie Voortgezet Onderwijs (CCVO) Brielle, in samenwerking met PENTA College CSG Bahûrim  en De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel.
Vrijdag 12 mei 2017:

Deze week speelden Thomas, Sacha en Jos hun voorstelling Go Viral in BREStheater voor de groepen 7 en 8 van de Gemeente Brielle. Op geheel eigen wijze lieten zij de jonge theaterbezoekers nadenken over de digitale en analoge wereld en op welke manier deze verbonden worden.

Go Viral

Thomas, Sacha en Jos willen beroemd worden. Daarom gaan ze online, want online beroemd worden is heel gemakkelijk. Of toch niet? En hoe leuk is het eigenlijk? Go Viral is een hilarische voorstelling over roem, internet, vriendschap en het volgen van je eigen weg. De acteurs vertellen het verhaal vanuit een kartonnen YouTube-scherm vol verrassende vondsten.

Cultuurmenu

Het Cultuurmenu is een gestructureerd cultuur educatief aanbod voor de groepen 1 t/m 8 (en vergelijkbare groepen in het speciaal onderwijs). Het doel is dat elke leerling (± 1450 leerlingen in Brielle) minimaal twee maal in zijn of haar basisschooltijd in aanraking komt met alle disciplines.

Van april t/m juni 2017

Een educatief programma voor groep 6 rondom portretten in Historisch Museum Den Briel met aansluitend een portrettekenles door een kunstenaar. Aansluitend worden de gemaakte portretten geexposeerd.


Foto: Opening van de expositie in het arsenaal vorig jaar.Professor Erik Scherder laat in deze film zien dat kijken naar kunst de hersenen van kinderen in beweging zet.

Professor Erik Scherder: “Voor kinderen in de groei van hun brein is het fantastisch om naast het normale programma kunst en cultuur aangereikt te krijgen.”

Dit is een productie van Kunstgebouw en Kunstbalie. De film is gemaakt door SOMEproductions.

Klik op de afbeelding hiernaast om de film te bekijken.