header.jpg
 

Programma Kijk Kunst:


Extra/ aanvullende
informatie en materiaal is te vinden op http://dkk.kunstgebouw.nl

(De inlogcode staat op de poster van KijkKunst.)

 
Viltland


Discipline: Beeldende Kunst
Groep: 1 en 2
Locatie: in de klas
 
Kunstenaar Esty Gertzman maakte een klein landschap van kleurig wollen vilt. Esty wil met haar landschap de jonge kijker een moment van schoonheid, verwondering of herkenning geven. Het landschap bestaat uit minibergjes, boompjes en beestjes. In je fantasie kan je rondom deze bergen wandelen, even onder de boom zitten of een slokje water uit het meer nemen. Geïnspireerd door het kunstwerk schreven Margje en Sjoerd Kuyper een verhaal. Sjoerd Kuyper leest het voor in een filmpje.

Viltland laat jonge leerlingen op een verrassende manier kennismaken met beeldende kunst. De leerlingen kijken naar het kunstwerk volgens de methode VTS (Visual Thinking Strategies). Ze geven betekenis aan wat ze zien door erover te praten en zelf te maken. Met de meegezonden kleurige wol kunnen ze zelf vilt maken.
 

 
 

 

 

 

 

 

Foutje

Maas theater en dans

 
Discipline: Dans
Groep: 3 en 4
Duur: 60 minuten
Locatie: BREStheater

Foutje is een reis vol vrolijke misverstanden. De leerlingen worden meegenomen in een droom. En je weet, in dromen kan alles … Dansende deuren, bewegende meubels, tekeningen die tot leven komen, konijnen die je in slaap zingen. Drie artiesten buitelen, vallen, rollen en struikelen hun weg door de wereld. En het wordt met de minuut gekker.

Bijna jammer om weer wakker te worden!

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ariadne

Theatergroep Fien

Discipline: Verteltheater
Groep: 5 en 6
Locatie: BREStheater
 

Ariadne is een alleenstaand kind. Haar vader heeft het te druk met koning zijn en haar
moeder is een beetje vreemd. Net als haar broer, een Minotaurus. De ene helft stier en
de andere helft jongetje. Iedereen is bang van hem, behalve Theseus. Hij is held van
beroep! Kan hij iedereen bevrijden van de gevaarlijke broer? En wil Theseus misschien
een normaal broertje zijn? Ariadne is een prachtige, muzikale vertelling die de leerlingen
laat kennismaken met oude Griekse verhalen..

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go Viral

Thomas, Sacha & Jos

Discipline: theater
Groep: 7 en 8
 
Locatie: BREStheater

Thomas, Sacha en Jos willen beroemd worden. Daarom gaan ze online, want online beroemd worden, is heel gemakkelijk. Of toch niet? En hoe leuk is het eigenlijk?
GO VIRAL is een hilarische voorstelling over roem, internet, vriendschap en het volgen van je eigen weg. De acteurs vertellen het verhaal vanuit een kartonnen YouTube-scherm vol verrassende vondsten.

Thomas, Sacha & Jos
Thomas, Sacha & Jos maken sinds 2012, onder de vleugels van Theater aan het Spui, voorstellingen voor festivals en theater. Ze zijn bijvoorbeeld vaak te zien op het festival De Parade. De voorstellingen van het gezelschap zijn zeer divers maar vallen steeds op door hun verbeeldingskracht, humor en prikkelende vormgeving.