header.jpg
  Programma Doe Kunst:

Extra/ aanvullende informatie en materiaal is te vinden op http://dkk.kunstgebouw.nl

(De inlogcode staat op de poster van Doe Kunst.)

 
Ik droom muziek
 
Discipline: Muziek
Groep: 1 en 2
Locatie: In de klas

Ik droomde van een vlinderbos en alle vlinders vlogen los … Weet jij nog wat je hebt gedroomd, of was je droom gevlogen toen je wakker werd? In dit project ontdekken deleerlingen hoe ze hun dromen kunnen vangen in zelfverzonnen liedjes, bewegingen en muziek. In de gastles leren ze het dromenlied over vlinders en andere grappige dieren. Ze verzinnen er zelf bewegingen en geluiden bij.

In de lessen daarna vullen ze het lied aan met hun zelfbedachte dromen. Zo maakt de groep een eigen dromenlied met bewegingen, geluiden en muziek die ze zelf verzinnen. Ze gebruiken hiervoor materialen uit de klas of instrumenten van school en vangen alle dromen in een lied. Ze vlogen zachtjes heen en weer… Die droom, die wil ik morgen weer!

 

 


 

 

 

 

 

 

Ella & Takademe

Discipline:Dans
Groep: 3 en 4
Locatie: In de klas / speellokaal

Scatten is het zingen van woorden zonder betekenis zoals ‘be-bop dee doohdah’ en ‘taka de ti taka ta’. Zoals Ella Fitzgerald scat met woorden, scat de danseres in Ella met
haar lichaam, ze maakt de muziek zichtbaar met bewegingen. Ella is snel en laat een onafgebroken ‘woordenvloed’ aan bewegingen zien. Takademe heeft meer rust, is soms stil, soms snel en dan weer langzaam. De twee solo’s, door dansers van Introdans, barsten van energie en dansplezier. De leerlingen laten zich inspireren door de dans en scatmuziek en leren zelf bewegingscombinaties te maken en te dansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magdat?

 

Discipline: Theater
Groep: 7 en 8
Locatie: In de klas

Rode draad in het project Magdat? vormt de fictieve televisieshow Magda’s Magdat-rad. Hierin vertoont de uitbundige presentatrice Magda diverse komische sketches die haar worden aangereikt door haar Magdat-rad. Het onderwerp van de sketches is gedrag waarbij je je af kunt vragen: ‘Mag dat?’. Het draait in Magdat? om ongeschreven gedragsregels waarover leerlingen met elkaar in discussie kunnen gaan en waarover ze ook zelf een komische sketch kunnen maken.

 

 

   

 

 

 

 

 

SoundSpheres

Discipline: Muziek
Groep: 7 en 8
Locatie: In de klas


In SoundSpheres openen de leerlingen hun oren en gaan op ontdekkingstocht naar de
kracht van het geluid. Een geluid is verbonden met herinneringen en roept beelden en
associaties op. Net zoals geluidskunstenaars ontdekken de leerlingen hoe ze met de
sfeer van geluiden een geluidencompositie kunnen maken. Ze maken een soundsphere
met de geluidsmixer die op de website staat. In SoundSpheres werken de leerlingen op
een eigentijdse manier met digitale media en muziek.